Tutustu myös Ali-Marttilan Kokous- ja juhlatiloihin

Tuotteet ja palvelut

Ali-Marttilassa viljellään 30 erilaista ruusulajiketta. Lajikevalikoimamme on nykyaikainen ja jatkuvasti uudistuva. Tuotteemme tunnistaa mm. ruusunippupusseissa olevasta logosta ja Kauniisti kotimainen- lippu tunnisteesta. Kukkakaupassa ruusun alkuperä ja varmuus kotimaisuudesta selviää parhaiten kysymällä.

Asiakkaitamme ovat kukkakaupat sekä tukkuliikkeet ympäri Suomen. Yrityksen oma myyntiauto kiertää Pirkanmaalla, Porissa, Hämeenlinnassa, Forssassa sekä Jyväskylän seudulla. Tukkuliikkeistä mm. Helsingin- Oulun-, Seinäjoen-, Kuopion- ja Tampereen kukkatoimitus toimittavat ruusujamme.

Ali-Marttilan Puutarha Oy logo Kauniisti Kotimainen lippu

Ruusun hoito-ohje

Leikkoruusu on kukkien kuningatar, joka viihtyy syvässä vedessä. Ehkäpä ruusun oikukkuus ja yllätyksellisyys ovat osa sen viehätysvoimaa.

  1. Leikkaa veitsellä uusi imupinta ja poista lehdet veteen joutuvasta osasta.
  2. Asettele ruusut puhtaaseen maljakkoon kylmään tai n. 40 asteiseen veteen, mutta ei huoneen lämpöiseen veteen. Ruusut juovat paljon, joten vettä on lisättävä tarvittaessa.
  3. Paras tapa varmistaa ruusun kestävyys on käyttää leikkokukkavirkistettä. Vanha konsti on laittaa sokeripala veteen, se voi myös lisätä maljakkopäiviä.
  4. Sijoita ruusut paikkaan jossa ne eivät ole alttiina vedolle, kuumuudelle tai auringon paahteelle.
  5. Jos ruusut vie yöksi viileään ne säilyvät pidempään.

Nuukahtaneen ruusun ensiapu

Tuoreetkin ruusut nuutuvat joskus, alussa kukat pehmenevät ja alkavat lopulta nuokkua. Se on merkki siitä, että ruusut haihduttavat vettä enemmän kuin varret kykenevät kuljettamaan.

Seuraavilla ohjeilla saat nuukahtaneet ruusut virkoamaan:

  • Pese maljakko ja täytä se puhtaalla vedellä.
  • Poista ruusuista lehtiä. Mitä vähemmän ruusuihin jää lehtipinta-alaa, sitä vähemmän ne haihduttavat.
  • Leikkaa ruusujen tyveen uudet imupinnat vinosti terävällä veitsellä noin 2-3 cm päähän tyvestä.
  • Ruusujen toipumista helpottaa, jos käärit ruusujen ympärille sanomalehtipaperin ennen kuin laitat ne veteen. Vie maljakko viileään paikkaan jos mahdollista, ei kuitenkaan pakkaseen.

Jos mikään ei auta, ruusut voi aina kuivata:

  • Sido ruusut kimpuksi ja ripusta kukat alaspäin paikkaan, jossa ne kuivuvat nopeasti, esimerkiksi lämpöpatterin yläpuolelle. Suora auringon paahde voi haalistuttaa kukkia.