Yritys

Ali-Marttilan Puutarha Oy sijaitsee Kangasalla Jokioisten kylässä n. 15 km Tampereelta etelään.

Yli 300 vuotta suvun omistuksessa olleella tilalla viljeltiin muun muassa tupakkaa ennen kasvihuoneviljelyyn siirtymistä. 1950- ja 1960-luvulla tila keskittyi tomaatin ja kurkun viljelyyn. Ensimmäinen ruusunviljelyyn tarkoitettu kasvihuone rakennettiin 1978.

1990-luvulla koko tilan pinta-alalla viljeltiin ruusuja. Tällä hetkellä leikkoruusuja kerätään noin hehtaarin alueelta ja yritys on suurin leikkoruusun viljelijä Suomessa.

Kotimaiset Kasvikset ry on valinnut Ali-Marttilan Puutarhan vuoden 2009 parhaaksi kukkaviljelmäksi Suomessa. Perusteluina on mm. ruusun korkea laatu ja kestävyys sekä ympäristöasioiden huomioiminen viljelyssä.

Yritys käyttää uusinta viljelytekniikkaa ja menetelmiä, sekä uusia lajikkeita otetaan nopeasti käyttöön korkealaatuisten ruusujen tuottamiseksi. Ruusujen kestävyys on yksi Ali-Marttilan ruusujen ylivoimaisuustekijä.

Hyväksytty auditointi on todistus siitä että yritys täyttää Laatutarha-ohjeiston vaatimukset ja kattaa kasvihuonekoristekasvituotannon tuoteturvallisuuden sekä ympäristön ja työntekijät huomioivan hyvän tuotantotavan. Laatutarha-ohjeisto on Kauniisti kotimainen- merkin  käytön ehtona.

Lämmitys

Vuonna 2009 valmistui naapurissa sijaitsevan Honkasen puutarhan kanssa yhteinen kiinteän polttoaineen lämpölaitos, Säkkölän voima Oy, jossa lämmitykseen käytetään Pirkanmaanlaista puuhaketta.